Är du på väg och flytta finns det många saker du bör tänka på, och här får du lite tips på vissa saker. Så fort du vet att du ska flytta bör du leta reda på en lämplig flyttfirma som verkar vara seriös. Du bör kolla upp om firman har yrkestillstånd och det gör du lättast genom att kolla upp dem hos Transportverket. Du kanske har någon vän som använt en flyttfirma och som kan rekommendera den. På nätet brukar det också finns rekommendationer uppskrivna. Kolla om priset verkar rimligt, anlita inte en flyttfirma som vill ha kontanter. Inte heller om du tycker de är för billiga, då kanske de inte är seriösa. När du hittat några flyttfirmor som känns okej ber du om en offert – flytthjälp göteborg pris. Den ska du läsa igenom ordentligt innan du väljer en firma, sedan kontaktar du den du valt och skriver på avtal.

Vem ska göra vad?
Du kan välja om du vill packa ner dina lösa saker själv eller om du vill att flyttgubbarna gör det. De kan även montera upp och ned vissa maskiner om du är osäker på det. De som jobbar på flyttfirman har lång erfarenhet och vet hur det ska göras.

Flyttstäda
När du flyttar från en bostad till en annan ska det städas efter en lista, du ska lämna bostaden som den var när du lämnade den. Flera flyttfirmor har egna städare som kommer och städ

Bärhjälp

ar i din bostad efter att den är tom. Har de inte egna städare brukar de ha kontakt med en städfirma som de litar på.

Flytta på egen hand
Om du inte har många saker kan du hyra en släpkärra på en mack och be några vänner hjälpa dig, det blir billigare än att anlita en flyttfirma. Det kanske är första gången du flyttar och det är hemifrån, till en liten etta eller en studentlägenhet, då behöver du inte så mycket möbler med dig. Om du är gammal och ska flytta till ett äldreboende behöver du inte heller så många saker med dig.

Magasinering
Vissa flyttfirmor erbjuder magasinering om du exempelvis ska flytta tillfälligt och inte får med dig alla saker. Du kanske ska bo utomlands i några år, eller så vill du spara saker som tillhört utflyttade barn, men som du inte kan med dig att kasta. Du vill att barnen kollar igenom sakerna vid ett lämpligt tillfälle. Flyttfirman hjälper dig gärna att köra dit dina saker, och de räknar ut hur många kvadratmeter du behöver hyra. Glöm inte kolla upp hur lång uppsägningstid du har och andra viktiga saker du funderar på. Du får en egen nyckel så du kan gå till förrådet när du vill för att hämta eller ställa in någonting.