Flyttfirmor hjälper dig att flytta och bära dina möbler och saker från en bostad till en annan. Men de kan även hjälpa dig med andra saker. Därför är det viktigt att du och flyttfirman kommit överens om vad de ska göra och att det står i det kontrakt du och flyttfirman ska skriva under. Det kan vara att packa ned dina saker i kartonger, montera ner de saker som behövs och sedan montera upp dem i det nya boendet. Vill du att de ska packa upp dina saker gör de det också.

Stress
Många människor, ofta äldre kan känna stress inför en flytt och är oroliga över att saker ska gå sönder. Du som arbetar kanske går och oroar dig inför flytten, det är därför du kan ta flytthjälp som är vana vid dessa sorters hjälp och vet precis hur saker både ska monteras upp och ned och packas ned och upp. Det är därför bra om du begär flyttservice om du känner dig stressad. Du väljer självklart vilken hjälp du vill ha.

Känner du att du kan lita på flyttfirman kan du åka till jobbet som vanligt, låta flyttfirman sköta flyttningen och städningen, packa upp dina grejer och montera det som behövs. Då kommer du hem till ett färdigt hem. Hur du vill göra beror på din ekonomi och hur mycket du vill göra själv.

Detta ska du tänka på
Det vanligaste när du ska flytta är att du packar ned alla dina saker i kartonger, markerar på dem vad de innehåller och sedan får flyttgubbarna göra resten. När du söker en flyttfirma och vet med dig att du vill ha den där extrahjälpen är det viktigt att du hittar rätt firma. Gå in på nätet och googla på flyttfirmor och se vad de erbjuder.

Ta inte första bästa firma, utan be flera skicka en offert till dig om vad de gör och vilka extratjänster de erbjuder. Tänk även på att kolla upp firman så de har yrkestrafiktillstånd, det kontrollerar du på Transportverket, det bör även stå deras organisationsnummer på hemsidan. Kolla även om det står omdömen från andra som anlitat flyttfirman innan, det kan vara till stor hjälp.

Tänk på miljön
Något som du och många andra inte tänker på är att vissa flyttfirmor jobbar utifrån miljön. De erbjuder extratjänster som att åka och slänga det du inte ska ha med till ditt nya boende på återvinningscentralen.

Flyttstädning
Många flyttfirmor utför även flyttstädning och det är bra att ha samma företag till det. Har flyttfirman inte egen personal för städning, har de oftast avtal med ett städbolag som de anlitar och vet är kunniga och pålitliga. Det är skönt att slippa städa efter en lång och jobbig flytt, så du bara kan göra dig hemmastadd i din nya bostad.