FlyttkartongTyvärr är det ofta så att låter det för bra för att vara sant så är det också det. Hittar du en flyttfirma som tar väldigt mycket mindre betalt än andra flyttfirmor så bör du kontrollera bolaget extra noggrant. Hur är det med Bohag 2010? Har de yrkestrafiktillstånd och har de rätt försäkringar? En annan faktor att reagera på är om flyttfirman vill ha betalningen kontant och om de endast erbjuder löpande priser. Seriösa flyttfirmor kan också ta ett löpande pris men då är det viktigt att det finns ett maxtak. Om du väljer ett löpande pris utan maxtak har du ingen aning om vad flyttens slutpris kommer att landa på.

Avtal mellan flyttfirman och kunden
En seriös flyttfirma skriver alltid ett avtal med dig som kund. I avtalet ska det tydligt stå vad som ingår i tjänsten, hur lång tid flytten beräknas att ta, priset, eventuella extra avgifter, om flytten inkluderar tunga och ömtåliga saker och ersättningskrav vid eventuella skador.

Offerter och recensioner
När du ska boka en flyttfirma är det bra att begära in offerter från många olika företag. När du får hem dessa kan du i lugn och ro jämföra offerterna och kontrollera de olika företagen. Kolla gärna runt bland dina vänner och bekanta också. Vilka flyttfirmor har de använt? Kan de rekommendera en flyttfirma? I många fall kan du också hitta omdömen och recensioner på nätet som kan vara en hjälp vid val av flyttfirma.